Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Βραβεία εκπαιδευτικών blogs 2007

Πρώτα απ' όλα, ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα...

Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε κάποια διαδικασία βράβευσης που αφορά τα ελληνικά ιστολόγια. Η άποψή μου είναι ότι παρά ορισμένες πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες, είμαστε αρκετά πίσω στο να μιλάμε για "ελληνική εκπαιδευτική blog-όσφαιρα". Πόσο μάλλον να σκεφτόμαστε αν θα μπορούσαν να υπάρχουν και "βραβεία" για τα καλύτερα.

Είμαστε λίγοι.


Και βέβαια, όταν τα κριτήρια γίνονται αρκετά αυστηρά όταν ας πούμε περιοριστούμε στα ιστολόγια που κρατούν τη θεματολογία τους μόνο σε ζητήματα εκπαίδευσης, τα νούμερα γίνονται τέτοια που οι συζητήσεις αυτού του τύπου μάλλον μοιάζουν με ανέκδοτα.

Είναι λοιπόν σαφές ότι δεν αναφέρομαι στο διαγωνισμό the edublog awards προκειμένου να προτείνω κάτι παρόμοιο για τον ελληνικό χώρο. Το κάνω όμως γιατί έριξα μια ματιά και είδα ότι η λίστα με τα προτεινόμενα για αυτή τη χρονιά ιστολόγια περιλαμβάνει αρκετά "διαμάντια", χρήσιμα και για τα μέλη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας για όσα "την ψάχνουν" τουλάχιστον.

Μάλλον χαρακτηριστικό της ποικιλίας των ιστολογίων στα οποία μπορείς να πλοηγηθείς, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 14 διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης ("best teacher blog", "best librarian blog", "best educational use of audio" και δεν συμμαζεύεται...).

Δεν θα προχωρήσω όμως σε συγκεκριμένες προτάσεις. Παρόμοια με τον τρόπο που προσπαθώ να λειτουργώ και στο μάθημα, θα προσπαθήσω να μη δίνω απαντήσεις αλλά περισσότερο κατευθύνσεις προς αυτές...

Καλή edu-πλοήγηση λοιπόν!

buzz it!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΣΕΕ μου «ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ»ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΑΣ Η ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ BLOG TOY AΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ http://apasxolisi.wordpress.com Με τον πιο ωμό , κανιβαλικό παράνομο καταχρηστικό ΤΡΟΠΟ καταστρατηγώντας τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ –ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 2004 ΝΥΧΤΑ , ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ , ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ -ΝΑ «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΟΥΝ» ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ! ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΨΕΥΤΟ ΑΝΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ 100.000 ΕΥΡΩ -ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ -ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ …. -ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΥΤΑ … ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ..ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… ΒΑΛΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ … -ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ…συνεχίζω των αγώνα δικαστικά – ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΜΕ προσφυγή στο εφετείο … ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟ» --- ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ …ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ --- Η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΣΑΝ---- ΕΛΕΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ … ΚΑΝΟΝΩΝ …ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ! ΒΕΒΑΙΑ Η ΨΕΥΤΟ ΑΝΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ … ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !

Unknown είπε...

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας : ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Για σπουδές που οδηγούν σε επαγγελματική επιτυχία!

Με καίριο στόχο την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης και συνάμα τη διασφάλιση άμεσης απορρόφησης από την αγορά εργασίας για τους νέους και τις νέες που διαβαίνουν το «κατώφλι» του μεγαλύτερου και πληρέστερου εκπαιδευτικού ομίλου στη χώρα μας, του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, για τις σπουδές τους, τo ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για τα νέα τμήματα Φεβρουαρίου 2014 στις νέες και πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην Γλυφάδα.
Διατηρώντας ωστόσο, βαθιά συναίσθηση της ζοφερής οικονομικής περιόδου που διανύουμε, που ταλανίζει τον οικογενειακό κορβανά και στέκεται τροχοπέδη στην επιθυμία των γονέων να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ στηρίζουν την ελληνική οικογένεια, κρατώντας ζωντανό το όνειρο για ποιοτική εκπαίδευση, με μοναδικά προνόμια και προσφορές που θα κερδίσουν όσοι ενδιαφερόμενοι εγγραφούν έγκαιρα.
Όσοι ενδιαφέρονται για κρατικές σπουδές ΙΕΚ στα Νότια Προάστια και θέλουν η αποφοίτησή τους να «μεταφραστεί» άμεσα σε εύρεση θέσης εργασίας, τότε το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας είναι η σίγουρη επιλογή, που θα διασκεδάσει την όποια ανασφάλεια της εποχής ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση.
*Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές στα τμήματα Φεβρουαρίου 2014:
Νέες Εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 57, τηλέφωνο 210 9640117 (Απέναντι από τη στάση λεωφορείων ‘’Καράγιωργα’’ 4η στάση από το ΜΕΤΡΟ Ελληνικού προς Γλυφάδα)
Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr και στο fb: www.facebook.com/iekxiniglyfadas

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα