Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Εφηβεία

Ελπίζω ότι όλο και κάποιος έφηβος μπορεί να επισκέπτεπται το "Ας μπούμε σε μια τάξη" (Το γελάς; Τις προάλλες κάποιος έφτασε εδώ με search "πώς μπορώ να κάνω κοπάνα;"!).

Πάντως είμαι σίγουρος ότι αρκετοί από εμάς τους εκπαιδευτικούς ίσως χρειάζεται να είμαστε πιο "έτοιμοι" στις καθημερινές συζητήσεις μας περί εφηβείας με τους συν τοις άλλοις εφήβους μαθητές μας...

Για αυτό το λόγο προτείνω την ιστοσελίδα StressTeen. Σύμφωνα με όσα διαβάζω,

"αποτελεί μια προσπάθεια του Ψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση των εφήβων σε σημαντικά θέματα ψυχικής υγείας που συχνά τους προβληματίζουν ή τους δημιουργούν στενοχώρια και άγχος"

Σε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας βρίσκω μια σειρά από ενημερωτικά φυλλάδια που απευθύνονται στους εφηβους, και ακουθούν θεματικές όπως "Κακοποίηση", "Μελαγχολία" ή "Ενηλικίωση".

Χρήσιμα πράγματα.

Για ρίξε μια ματιά...

ΥΓ. Μια που τό φερε η κουβέντα. Το επιχείρημα "εφηβεία είναι, μη φοβάσαι, θα σου περάσει", θα συμφωνήσω με τους περισσότερους εφήβους ότι είναι αηδιαστικό.

buzz it!

4 σχόλια:

Κομπιναδόρος είπε...

Αναμφισβήτητα το site είναι καλό. Αλλά προσωπικά θα το προτιμούσα πιο τολμηρό. Θα προτιμούσα ο κάθε έφηβος να εξέθετε τις ερωτήσεις του, όσο σοκαριστικές κι αν ήταν αυτές, κάτι σαν forum, και οι ειδικοί να έδιναν τις απαντήσεις τους. Υπάρχουν πάρα πολλές ερωτήσεις που μπορεί να κάνει ένας έφηβος κυρίως για το σεξ και φοβάται να ρωτήσει.

Xrysostomos είπε...

Εχεις δίκιο.

Κάτι σαν αυτό που προτείνεις νομίζω θα ήταν ότι καλύτερο. Στα ελληνικά όμως εγώ δεν έχω βρει κάτι αξιόπιστο.

Στα αγγλικά πάντως υπάρχουν αρκετές λύσεις στο Δίκτυο, όπως αυτή εδώ, ή ακόμα καλύτερα αυτή εδώ (είναι γραμμένη από εφήβους για εφήβους...).

Τώρα αν κάποιος δεν καλύπτεται από τις πληροφορίες που μπορεί να βρει στο Δίκτυο, μπορεί να γυρίσει στον παλιό καλό (και δοκιμασμένο) τρόπο: Σχετική κουβέντα με κάποιον από το συγγενικό περιβάλλον, κάποιον που εμπιστευόμαστε και αισθανόμαστε άνετα μαζί του...

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πάντα χρήσιμες και ενδιαφέρουσες οι παραπομπές σου, Χρυσόστομε. Σε παρακολουθούμε, τις βλέπουμε και..πλουτίζουμε.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Xrysostomos είπε...

@Διονύσης
Δεν είστε οι μόνοι που "πλουτίζετε"!

Κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε το βουνό...

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα