Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Με καφεδάκι και επιστήμη...

Για τους περισσότερους αποτελεί πρόταση ψυχαγωγίας,
στα χέρια όμως του "Ας μπούμε σε μια τάξη", μπορεί να γίνει διδακτική πρόταση...

Η ιδέα του Καφενείου της Επιστήμης ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στη Γαλλία εξού και ο όρος "Café Scientifique", αλλά και τη Βρετανία και από τότε έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη (αν θες ρίξε μια ματιά εδώ).

Μιλάμε ουσιαστικά για απογευματινές ή βραδινές συναντήσεις σε χώρους που μόνο θυμίζουν καφενείο και στις οποίες κάποιο επιστημονικό ή/και τεχνολογικό θέμα μπαίνει προς συζήτηση. Μαζί με το φιλικό κλίμα, το καφεδάκι ή, για τύπους σαν εμένα, το κρασάκι θεωρείται απαραίτητο συστατικό της κουβέντας.

Αν θες να πάρεις μια γεύση, ένα Καφενείο της Επιστήμης διοργανώνεται την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου "Η καταγωγή του άνδρα" του Βρετανού γενετιστή Steve Jones.

Στο καφενείο θα συμμετέχουν ο Δρ. Γιώργος Ζαρκαδάκης, διευθυντής των Εκδόσεων ΑΒΓΟ και ο Δρ. Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής, πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής οργάνωσης «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo».

Η κουβέντα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα .


Εντός έδρας τώρα...

Αλήθεια, είναι ανέφικτο να διοργανώσουμε "για την επόμενη Δευτέρα" ένα καφενείο της επιστήμης μέσα στη σχολική τάξη;

Μπορεί η πιτσιρικαρία να πάρει στις πλάτες της μια συζήτηση με κάποιο επιστημονικό περιεχόμενο; Την ενδιαφέρει να κάνει κάτι τέτοιο; Και αν το καταφέρει, τί θα έχει κερδίσει;

Από την άλλη, εμείς συνάδελφε είμαστε έτοιμοι να δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο; Θέλουμε; Και αν ναι, τί ρόλο σκοπεύουμε να αναλάβουμε σε αυτή την ιστορία...;

Είμαι όλος αυτιά...

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα