Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Χρήση των wiki στην εκπαίδευση

Αυτά είναι! Το "Ας μπούμε σε μια τάξη" είναι τρισ-ευτυχισμένο!

Κάμποσους μήνες μετά τη δημοσίευση "Wikipedia και διδασκαλία; Παίζει κάτι;" , διαπιστώνω πως μια πολύ καλή προσπάθεια βρίσκεται στα πρώτα της βήματα σχετικά με τη χρήση προγραμμάτων wiki στη διδασκαλία μην τρομάζεις συνάδελφε δεν είναι τίποτα τρομερό - Αν θες να μάθεις τί εννοεί, ρίξε μια ματιά εδώ.

Αναφέρομαι στο "Filolo-wiki", το οποίο όπως διαβάζω:

"δεν είναι παρά ένα wiki φτιαγμένο από μαθητές, με αντικείμενο τα φιλολογικά μαθήματα που διδάσκονται στο σχολείο. Σε πρώτη φάση διαπραγματεύεται θέματα αρχαίας ιστορίας, αλλά σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα αντικείμενα, όπως η λογοτεχνία, η αρχαία ελληνικά γραμματεία κ.ά."

Γουστάρω. Με μια αρκετά συνειδητοποιημένη στάση στο ερώτημα "γιατί wiki στη διδασκαλία;" και μια ωραία διάθεση ότι "κάτι θα βγει από αυτό" και τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται εμφανή...

Εύγε!

buzz it!

4 σχόλια:

Γιάννης Μιχαηλίδης είπε...

Ωραία θέμα. Εξαιτίας του έμαθα πολύ γρήγορα και πέντε πράγματα σχετικά με τα wikis. Ελπίζω να τα ενσωματώσω και στη τάξη. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

Xrysostomos είπε...

Είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα. Σκέψου ότι ολόκληρη η wikipedia έχει γραφτεί με τη χρήση προγράμματος wiki, από εκατομμυρια ανθρώπους - τύπους σαν εσένα κι εμένα...

Unknown είπε...

Καλησπέρα, δείτε και αυτό: http://wikignosi.protovoulia.org/index.php/Wiki%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B7

Ανώνυμος είπε...

δείτε τη προσπάθεια εν τη γεννέση της για το Γυμνάσιο της Νεας Περάμου Καβάλας www.geography4highschool.wikispaces.com

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα