Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ppt φυσικής: σας δίνουμε τα φώτα μας!

Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις του διαδικτύου για τη φυλή των ΠΕ4 αυτή που εκφράζεται με το προσφιλές ρήμα "μοιράζομαι" κυριαρχεί το σλόγκαν "επειδή το να μοιράζεσαι πράγματα είναι καλό για όλους".

Πρόκειται για ατάκα που μας έχει σκλαβώσει και θα την υποστηρίξουμε όσο μπορούμε.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, το "Ας μπούμε σε μια τάξη" για σήμερα προτείνει παρουσίαση powerpoint από τα χωράφια της οπτικής (βλέπε Γ' Γυμνασίου). Μπορείς να την απολαύσεις παρακάτω, ή να την κατεβάσεις από εδώ.

Συνειδητές αποφάσεις αν θες τις συζητάμε κιόλας αποτελούν η ανελέητη χρήση της εικόνας όπου αυτό είναι δυνατό και η μείωση των μαθηματικών στο ελάχιστο.

Και φυσικά δεν μπορούμε να κρύψουμε την υπερηφάνεια μας για την ανακάλυψη της αναλογίας "πατίνι σε διαφορετικά δάπεδα" ως εργαλείο γύρω από το φαινόμενο "διάθλαση του φωτός".

Ιδού λοιπόν ο λόγος για τον οποίο ξενυχτήσαμε και σήμερα:




ΥΓ. Αν διψάς για παρόμοιες ppt παρουσιάσεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στις παλαιότερες προσφορές του καταστήματος σε βιολογία (εδώ και εδώ), φυσική αλλά και μεθοδολογία της επιστήμης βεβαίως βεβαίως.

buzz it!

3 σχόλια:

Georgios Giannopoulos είπε...

μου άρεσε η παρουσίαση..

θα πάρω κάποια στοιχεία για να τα βάλω στην παρουσίασή μου για τα δίκτυα επικοινωνιών (μάθημα ΕΠΑΛ) όταν θα παρουσιάσω τις οπτικές ίνες ;-)

που διορίστηκες;

Γιάννης Μιχαηλίδης είπε...

Μου άρεσε πολύ το κολπάκι με το πατίνι. Μπορείς να το κάνεις και με αντικείμενα; Θα τα ξετρελάνεις!

Εκπαιδευτικός είπε...

Πολύ ωραία παρουσίαση!!! Καταπληκτικό το ιστολογιό σας!!!

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα