Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Ώρα για πειραματισμούς!

Αν είσαι από αυτούς που έχουν λίγο χρόνο και αρκετή έμπνευση και ίσως ένα μικρό κόλλημα με τα πειράματα από το χώρο των φυσικών επιστημών, να μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσεις τις δυνατότητές σου!

Μιλάω για τον "2ο Διαγωνισμό Επιστημονικού Πειράματος – Μάγοι της Επιστήμης" που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Φεβρουαρίου του 2009. Διοργανωτής είναι το Κέντρο Εφαρμοσμένου Σχεδίου αγγλιστί CAID που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία κατά την ταπεινή μου αποψούλα και τον περσινό διαγωνισμό.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ζητά από τους συμμετέχοντες να επιδείξουν πειράματα τα οποία απευθύνονται σε νέους και παιδιά και προβάλλουν επιστημονικά φαινόμενα ή θεωρίες με εύσχημο τρόπο.
Αυτό το τελευταίο μου θυμίζει μια κουβέντα που είχαμε παλαιότερα για τη φοβερή "εποπτεία εννοιών".

Σημείωσε βέβαια και τη δεύτερη αποψούλα μου ότι σε κάτι τέτοια δεν έχει σημασία μόνο το πείραμα που θα επιλέξεις, αλλά και το πώς θα το παρουσιάσεις. Μην αφήσεις δηλαδή τον επιστήμονα που κρύβεις μέσα σου να "κατατροπώσει" το θεατρίνο που ακόμη πιο καλά κρύβεις μέσα σου!

Λεπτομερέστατες οδηγίες μπορείς να αντλήσεις κάνοντας κλικ εδώ

Κοίταξε να βιαστείς πάντως γιατί η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 16 Γενάρη δηλαδή σε λίγες μέρες...
(Μπορεί η σχετική ιστοσελίδα να έχει μείνει ανενημέρωτη, αλλά πρόσφατα δόθηκε παράταση της προθεσμίας
μιλούν οι έγκυρες πηγές του xrysostomou...)

Αυτό πάντως που ξεχώρισα από τις περιγραφές των διοργανωτών είναι ότι ο διαγωνισμός αυτός επιδιώκει "να επιβραβεύσει τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες και καθηγητές, να «εμπνεύσει» τους καθηγητές κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων τους και να τους παρακινήσει στην αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων διδασκαλίας".

Και το ξεχώρισα γιατί νιώθω ότι χρειάζεται...


Μπράβο.


buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα