Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Παρουσίαση powerpoint - Φυσική Λυκείου

Ακολουθώντας τη λογική που με ώθησε να μοιραστώ μια παρουσίαση για τη διδασκαλία της Βιολογίας στο Γυμνάσιο, σήμερα λέω να αντλήσω υλικό από πιο κοντινά μου λημέρια.

Τα λημέρια της φυσικής με τα οποία είμαι ερωτευμένος!

Σοβαρέψου xrysostome.

Μία powerpoint παρουσίαση λοιπόν, σχετικά με το φλέγον για τη ραδιοφωνία και όχι μόνο ζήτημα "Παραγωγή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων".

Μια ευγενική προσφορά του μπλογκ "Ας μπούμε σε μια τάξη".



Μία σημείωση με αφορμή αυτή την παρουσίαση: Όχι κύριοι, δεν είναι δόκιμο να χρησιμοποιούμε το powerpoint για τη διδασκαλία οποιουδήποτε θέματος όσο φανατικοί οπαδοί του και να είμαστε.

Στην προκειμένη περίπτωση, το powerpoint θεωρείται "δυνατό" εργαλείο εξαιτίας των δυνατοτήτων που μας δίνει για απεικόνιση της χρονικής εξέλιξης του φαινομένου αναφέρομαι στις διαφάνειες με τίτλο "Για να το δούμε αυτό λίγο καλύτερα"

Τέλος, το όσο περνά ο καιρός όλο και πιο αυτονόητο: Μπορείς να "κατεβάσεις" αυτή την παρουσίαση από εδώ.

buzz it!

5 σχόλια:

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Άσχετο: αγαπητέ Χρυσόστομε, είστε ένας από τους 5 ιστολόγους που προσκαλώ να λάβουν μέρος στο ιστοπαίγνιο «το κοντινότερο βιβλίο».

Ινδιάννα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ινδιάννα είπε...

Κι εγώ ερωτευμένη είμαι με τη Φυσική, αλλά αυτή με φτύνει διαρκώς! Θα μείνω στη Μηχανική, ο Ηλέκτρισμός δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου -και δε με βοηθούν ούτε τα power point εν προκειμένω (παρότι τα φτιάχνεις σούπερ- χαρά στην υπομονή σου)!

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο συγχαρητηρια αρκετα κατανοητο για μια εννοια γενικα δυσνοητη

Xrysostomos είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσίαση φτάνει σε αρκετά κατανοητό επίπεδο μετά από ένα είδος διδακτικού μετασχηματιμού που σίγουρα, όπως πάντα, κάνει κάποια "ζημιά" στην επιστημονική γνώση...

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα