Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Είσαι ένας "μάγος της επιστήμης"; Απόδειξε το!


Μην ανησυχείς συμπαθητικέ μου πειραματιστή, θα εχεις την ευκαιρία να αποδείξεις τις μαγικές σου ικανότητες τον Φεβρουάριο του 2008, στα πλαίσια του "1ου Διαγωνισμού Επιστημονικού Πειράματος – Μάγοι της Επιστήμης" ουάου.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ζητά από τους συμμετέχοντες να επιδείξουν πειράματα τα οποία απευθύνονται σε νέους και παιδιά και προβάλλουν επιστημονικά φαινόμενα ή θεωρίες με εύσχημο τρόπο.
Αυτό το τελευταίο μου θυμίζει μια κουβέντα που είχαμε παλαιότερα για τη φοβερή "εποπτεία εννοιών".

Σημείωσε βέβαια και την άποψή μου, ότι σε κάτι τέτοια δεν έχει σημασία μόνο το πείραμα που θα επιλέξεις, αλλά και το πώς θα το παρουσιάσεις. Μην αφήσεις δηλαδή τον επιστήμονα που κρύβεις μέσα σου να "κατατροπώσει" το θεατρίνο που ακόμη πιο καλά κρύβεις μέσα σου!

Λεπτομερέστατες οδηγίες μπορείς να αντλήσεις κάνοντας κλικ εδώ

Κύριε, κύριε, ξεχάσατε να πείτε και κανα δυο λόγια για το φορέα που το διοργανώνει!

Α, ναι! To Κέντρο Βιομηχανικού Σχεδίου – έτσι μεταφράζεται το "Centre of Applied Industrial Design" ή για τους βιαστικούς "CAID" – είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 1992 ως κέντρο διαρκούς κατάρτισης. Στην ιστοσελίδα του ισχυρίζεται ότι εστιάζει στις νέες τεχνολογίες και ότι συνδυάζει στις δραστηριότητές του την επιστήμη, τον πολιτισμό και την κοινωνία και αν κρίνω από πρωτοβουλίες όπως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, μάλλον αλήθεια λέει...

Αυτό πάντως που εγώ ξεχώρισα από τις περιγραφές των διοργανωτών είναι ότι ο διαγωνισμός αυτός επιδιώκει "να επιβραβεύσει τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες και καθηγητές, να «εμπνεύσει» τους καθηγητές κατά τη διδασκαλία των μαθημάτων τους και να τους παρακινήσει στην αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων διδασκαλίας".

Και το ξεχώρισα γιατί νιώθω ότι χρειάζεται...


Μπράβο.


buzz it!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά ενδιαφέρον! Δεν σου κρύβω πως παρόλο που δεν είμαι παιδάκι ηλικιακά, κατά βάθος, κατά πλάτος και μήκος ΕΙΜΑΙ και το βρίσκω πολύ όμορφο αυτό. Ωραίο κίνητρο για τα παιδιά που ασχολούνται από μικρή ηλικία με τις επιστήμες και δείχνουν ακόμη περισσότερα σημάδια ότι στο μέλλον θα διαπρέψουν!

Xrysostomos είπε...

αγαπητό αστροπελέκι μην ανησυχείς καθόλου! Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν είναι αναγκαστικά (ηλικιακά) παιδιά. Οι περιγραφές στη σελίδα του CAID λένε μόνο ότι πρέπει να απευθύνεσαι σε παιδιά. Μπορείς κι εσύ, που λένε...
Τί λες;

Ανώνυμος είπε...

Με ενδιαφέρει πολύ να παρακολουθήσω... Νομίζω πως θα είναι αρκετά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον!

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι τον Φλεβάρη!!!!

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα