Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Ο "μάγκας" φοιτητής και η πρόοδος της επιστήμης...

Ο σιχαμερός φοιτητής που πρόσφατα δοκίμαζε τις αντοχές ενός σκύλου στο καυτό λάδι (το απεχθάνομαι το συγκεκριμένο βίντεο, αλλά αν επιμένεις μπορείς να το δεις εδώ) έχει εισπράξει την κατακραυγή του που του αξίζει τουλάχιστον από την πλευρά των ελλήνων bloggers.


Αναμένουμε την εξέλιξη της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία...

Από την πλευρά του, το blog "ας μπούμε σε μια τάξη" μπορεί να έχει κάποιες φιλοζωικές ευαισθησίες, έχει όμως εδώ και καιρό υποσχεθεί ότι η θεματολογία του θα περιορίζεται σε ζητήματα που με κάποιο τρόπο έχουν να κάνουν με τις φυσικές επιστήμες και τη διδασκαλία τους.

Προσπάθώντας λοιπόν να βρει μια κοινή συνισταμένη σε αυτά τα δύο και συμφωνώντας με την άποψη ότι το χιούμορ είναι ένας καλός σύμμαχος κάθε φορά που τα μαντάτα είναι άσχημα, κατέληξε στο παρακάτω video το οποίο εξηγεί τη συμβολή των γατών στην πρόοδο των φυσικών επιστημών:


Γαλιλαίος και Νεύτωνας ακούσατε ακούσατε κατηγορούνται για παρόμοιους βασανισμούς ζώων!

Καλή θέαση...

buzz it!

10 σχόλια:

ανεστης είπε...

Μπορούν οι φυσικές επιστήμες να εξηγήσουν ποιά σάπια γονίδια, ποιό άρρωστα φαιά κύτταρα επέβαλλαν τη συμπεριφορά αυτή του "φοιτητή";

Xrysostomos είπε...

Μπα. Μάλλον αυτή τη φορά οι φυσικές επιστήμες, μέσω των συμπαθών βιολόγων, θα απαρνηθούν τις ευθύνες και θα ρίξουν το μπαλάκι στους κοινωνιολόγους:

Δε νομίζω ότι θα πρέπει να ψάχνουμε "σάπια γονίδια", αλλά σάπιες κοινωνίες. Μανάδες, πατεράδες, φίλους, δασκάλους και ένα σωρό άλλο κόσμο που λιγότερο ή περισσότερο βοήθησαν το φοιτητή να φτάσει στο κατόρθωμά του...

BioLogos είπε...

Ας απαντήσουν οι κοινωνιολόγοι.Το περιβάλλον σε τέτοιες περιπτώσεις έχει μεγαλύτερη επίδραση από ότι η έκφραση γονιδίων, αν και δεν ξέρουμε αν η συμπεριφορά έχει γονιδιακές ρίζες απολύτως...

χεχεχε

ΥΓ.Το παλικάρι είναι για πολύ ξύλο ασχέτως αναλύσεων.Έχει πρόβλημα και είναι φως φανάρι.Μα να ρίξει καυτό λάδι και μετά να γελάει?Δε λέω.Και εγώ πιτσιρικάς σκότωνα σαύρες αλλά πιστεύω διαφέρει και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τέτοια ακρότητα.

Xrysostomos είπε...

Πρώτα από ολα να πω ότι γέλασα πολύ με την ατάκα σου "Το παλικάρι είναι για πολύ ξύλο ασχέτως αναλύσεων"!!

Όσον αφορά το "Και εγώ πιτσιρικάς σκότωνα σαύρες", η άποψη μου είναι ότι μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Άλλο πράγμα ο σαδιστής φοιτητής που ξεσπά στο σκύλο και άλλο ο πιτσιρικάς που έχει απορίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος και τα πλάσματα τριγύρω του, οπότε ξεκινά τις δοκιμές (με αποτέλεσμα μετά απο χρόνια να γίνει Biologos ;-)).

Ο πρώτος ξέρει, ο δεύτερος μαθαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Άμυαλος, αναίσθητος, "ξύπνιος", επιδειξίας, μάγκας, πρώτος, άκαρδος, κενός από αισθήματα, μ*****ς

Εύχομαι να τον τιμωρήσουν παραδειγματικά...
Είμαι σκληρή, πολύ σκληρή σε τέτοια ζητήματα.

BioLogos είπε...

Xρυσόστομε όσο και να προσπαθεί κάποιος να συγκρατηθεί για να μην ξεσπάσει με σφαλιάρες κτλ στην συγκεκριμένη περίπτωση ξέρω ότι λαϊκίζω αλλά η ατάκα μου ήρθε όπως αν έπινα καφέ με έναν φίλο και μου έλεγε τι είχε συμβεί.

Ένας σαδιστής που με ευκολία πετάει καυτό λάδι σε ένα σκύλο, που προφανώς δεν μπορεί να του κάνει μύνηση, σκεφτείτε τί θα μπορούσε να κάνει σε κάποιον συνάνθρωπό του.Εδώ μιλάμε έχει αποτύχει η οικογένειά του, το σχολείο και ο ίδιος ο άνθρωπος στο κάτω κάτω.Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι και στη φύση μας, σε ορισμένες περιπτώσεις σε λανθάνουσα κατάσταση, η ιδιότητα του βασανιστή.Ελπίζω να παραμείνει λανθάνουσα για τους περισσότερους.

Ανώνυμος είπε...

έγινε τέτοιο πράγμα??????????
φρίττω!!!

Ελπίζω να είσαι καλά καλέ μου φίλε!!! Εγώ διαβάαααααααααααααααααααααααααααααααααζω!!!

ΦΙΛΙΑ

Xrysostomos είπε...

@astropeleki
στη θέση σου, απλώς δεν θα έβαζα αστερίσκους!

@biologos
δεν είμαι σίγουρος ότι ο τύπος θα μπορούσε να κάνει και πολλά απέναντι σε ένα άνθρωπο, ή σε ένα φορέα, ή τελος πάντων σε κάποιον που θα μπορούσε να του απαντήσει, είτε με μυνηση, είτε με ακόμη πιο καυτό λάδι.

Κάτι τέτοιοι συχνά κάνουν ότι κάνουν απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν τα κότσια να τα κάνουν αλλού. Και το ξέρουν φυσικά.

Η θρασυδειλία είναι πολύ υποτιμημένη κινητήριος δύναμη...

@ελενα
Δεν μπορώ να πω πολλά: Καλό διάβασμα! (και "καλό" και "διάβασμα"; μας δουλεύεις ρε χρυσόστομε;!)

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησα να είμαι λίγο κόσμια στις εκφράσεις... Πραγματικά αν τον είχα μπροστά μου, θα τον έφτυνα!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις σήμερα γύρισα από Σάμο ήμουν για δουλειά.
Υποθέτω ότι τα Άδεια Φορεία... σημαίνουν Γ.Ε.

Περισσότερα σε μερικές ημέρες διότι φευγω αύριο για Χιο.

Καλώς ήρθες στην blog-οσφαιρα

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα