Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007

Αν ψάχνεις υλικό / ιδέες για την τάξη σου...

...ρίξε και μια ματιά στο teachersdomain.org

Μία από τις πολλές ιστοσελίδες όπου μπορείς να βρεις υλικό χρήσιμο για τη δουλειά σου: Βίντεο, πειράματα, σχέδια μαθημάτων, ιστοσελίδες και άλλα πολλά, οργανωμένα ώστε να τα βρίσκεις εύκολα - τί άλλο θες;!;
Εγώ ήδη άρχισα να κάνω τα "ψαξίματα" μου και τα αποτελέσματα μου φαίνονται εντυπωσιακά...

Η σειρά σου τώρα!

ΥΓ. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, όπως πάντα. Εντόπισα το teachersdomain αφού διάβασα μια δημοσίευση σχετική με επιστημονικά πειράματα στο διαδίκτυο, στο ιστολόγιο "Η Βιολογία στο σχολείο".

buzz it!

3 σχόλια:

Unknown είπε...

http://www.explorelearning.com/index.cfm?method=cResource.dspResourceCatalog

Αυτό είχα δει πριν 2 χρόνια και έχω διαμορφώσει μια θεωρία που είχα σκοπό να παρουσιάσω σε μια ενδιαφέρουσα συγκέντρωση webzobies. Μια και δεν κατάφερα να πάω ρίξτε μια ματιά... και κάποια στιγμή συνδιαμορφώνουμε μια παρουσίαση σε wiki...(για άσκηση)

Ινδιάννα είπε...

(Σε σχεση με το προηγούμενο αλλά και με αυτό) Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά ελληνικά blogs για τη διδασκαλία, ή αν απλά δεν υπάρχει κοινό που να ενδιαφέρεται και να τα διαβάζει. Το σίγουρο είναι ότι είτε από ελληνικά, είτε από ξένα blogs και sites μπορείς να μάθεις πράγματα. Αλλά πόσο χρόνο πραγματικά έχουμε για να τα ψάχνουμε όλα αυτά ΤΑΚΤΙΚΑ;;;Θέλει πολλή οργάνωση το πράγμα (π.χ να πεις ότι κάθε Τρίτη θα τσεκάρω για δυο ώρες τα εκπαιδευτικά blogs που έχω επιλέξει ότι ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου) αλλά για να καταλήξεις σε αυτά πρέπει να τα έχεις διαβάσει όλα! Γίνεται αυτό; Μερικές φορές αναρωτιέμαι γιατί δεν κάναμε τις μέρες με περισσότερες ώρες -έστω ένα 25ώρο, μια μέρα παραπάνω θα έκανε τη διαφορά! :Ρ

Παναγιώτης Στασινάκης είπε...

Καλή σας ημέρα.
Αγαπητέ "sterzidi". Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου, θα της μελετήσω αν και γενικά τέτοια προγράμματα με προσομοιώσεις θέλουν αρκετή δουλειά καθώς εκτός από το να το μάθεις, χρειάζεται να σκεφθείς κι ένα σενάριο. Πάντως η πρότασή σου θα μελετηθεί.
Αγαπητή "Ινδιάννα". Έχεις δίκαιο σε αυτό που λες. Από την άλλη, επειδή η ελληνική εκπαιδευτική μπλοκόσφαιρα είναι αρκετά μικρή (από το σύνολο των εκπαιδευτικών blog λίγα είναι αυτά που ανανεώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα) νομίζω πως η ενημέρωση είναι αρκετά εύκολη. Επιπλέον θα μπορούσες να γραφτείς σε κάποιες λίστες ή να χρησιμοποιήσεις τα alert που υπάρχουν (π.χ. το google alert όπου σου στέλνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωση για θέματα που άπτονται των λέξεων κλειδιών που έχεις επιλέξει) για να έχεις πιο τακτική ενημέρωση. Σίγουρα έτσι καταλήγουν αρκετά e-mail στο inbox σου, δεν είναι βέβαια αναγκαίο να τα διαβάσεις κι όλα αναλυτικά.
Με μία γρήγορη ματιά, σίγουρα κάποια στιγμή θα εντοπίσεις κάτι ενδιαφέρον.
Καλημέρα σας.

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα