Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Εκλαϊκευση επιστήμης (ΙΙ)

Σε μία σχετικά πρόσφατη δημοσίευση, με περισσή ευγένεια σου είχα "σερβίρει" ορισμένους προβληματισμούς σχετικά με ότι ονομάζουμε "εκλαϊκευση της επιστήμης".

Η όλη κουβέντα γινόταν με αφορμή την εκδήλωση "Η επιστήμη των Χριστουγέννων", η οποία διοργανώθηκε με τη συμβολή 8 νέων επιστημόνων και την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου.

Μόλις αντιλήφθηκα ότι τα κείμενα πάνω στα οποία βασίστηκαν οι παρουσιάσεις των οκτώ νέων, δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα "walking greece". Το σχετικό άρθρο θα το βρεις εδώ.

Είτε λοιπόν εκείνο το κυριακάτικο πρωινό βρέθηκες στα καθίσματα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών είτε παρέμεινες πιστός στη ζέστη των παπλωμάτων σου, μια ιδέα για τις αξιότιμες προσπάθειες μερικών να γράψουν κείμενα εκλαϊκευσης της επιστήμης μπορείς να την έχεις...
Ρίξε μια ματιά, όλο και κάποια καλή ιδέα μπορεί να σου κατέβει!

Αυτά από μένα.

Καλές γιορτές σε όλους, είτε μαθαίνουν, είτε διδάσκοντας μαθαίνουν...

ΥΓ. Ίσως σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα κείμενα για τη διδασκαλία σου. Και καλά θα κάνεις. Έχε στο νου σου όμως ότι το θέμα δεν είναι τόσο να εντάξεις κείμενα άλλων στη διδασκαλία σου, όσο το να προσπαθήσεις να φτιάξεις τα δικά σου. Σύμφωνα με το δικό σου ύφος γραφής και τις ανάγκες/προτιμήσεις των δικών σου μαθητών...

Τί λες;

buzz it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα