Και ναι λοιπόν διαδικτυακέ μου φίλε,
επιτρέπεται να αντιγράψεις κείμενα αυτού του blog,
αρκεί να κάνεις σαφή αναφορά στη πηγή:

didaskw.blogspot.com

Καλό διάβασμα...

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Κι άλλες ιστοσελίδες για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών

Πρόσφατα έγραψα για δύο ιστοσελίδες σχετικά με υλικό χρήσιμο για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, έχω να προτείνω για όσους επιμένουν να "ψάχνονται" για το αυριανό μάθημα τις εξής ιστοσελίδες:

http://www.physics4u.gr/page7.html
Εκτενής λίστα με διευθύνσεις του δικτύου, όπου μπορεί να βρει κανείς πάμπολλα εικονικά πειράματα για διάφορα θέματα φυσικής.

http://www.primedu.uoa.gr/sciedu/main.htm
Ιστοσελίδα που υλοποιείται από τον Παναγιώτη Κόκκοτα και συνεργάτες του, στρέφεται γύρω από ζητήματα διδακτικής των φυσικών επιστημών. Περιέχει μια ολοκληρωμένη περιγραφή θέσεων της διδακτικής των φυσικών επιστημών.

http://paroutsas.jmc.gr/did_fp.htm
Ιστοσελίδα του Διονύση Παρούτσα, περιγράφει μια σειρά από πειράματα με απλά υλικά που μπορούν να υποστηρίξουν τη διδασκαλία της φυσικής τόσο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, όσο και στο Γυμνάσιο.

http://www.dapontes.gr/
Πολύ καλά οργανωμένη ιστοσελίδα του Νίκου Δαπόντε. Περιέχει πολύ ενδιαφέροντα κείμενα περί διδακτικής των φυσικών επιστημών και πλήθος από προτάσεις για την αξιοποίηση του διαδικτύου στη διδασκαλία, παρουσιάσεις powerpoint και άλλο υλικό.

http://www.clab.edc.uoc.gr/
Ιστοσελίδα του εργαστηρίου θετικών επιδτημών του πανεπιστημίου Κρήτης. Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για ένταξη στη διδασκαλία μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία ‘εκπαιδευτικό υλικό’.

http://aplo.eled.auth.gr/
Ιστοσελίδα του εργαστηρίου πειραματικής διδασκαλίας ΦΕ. Περιέχει μία σειρά από χρήσιμα πειράματα με απλά υλικά που μπορούν να υλοποιηθούν στη τάξη. Πολύ χρήσιμες και οι πληροφορίες που συνοδεύουν κάθε πείραμα (θεωρητική τεκμηρίωση, πρακτικές συμβουλές).

http://www.epyna.gr/
Η γνωστή ‘Εκπαιδευτική Πύλη Νοτίου Αιγαίου’, ιστοσελίδα που ξεπερνά κατά πολύ το πλήθος πληροφορίας που βρίσκουμε σε μια μέση ιστοσελίδα στην ελληνική γλώσσα... Αφορά εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, παρέχοντας πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό. Το κομμάτι για τις φυσικές επιστήμες έχει πολλές χρήσιμες προτάσεις για τη διδασκαλία.

Καλή πλοήγηση!

buzz it!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά λάθος στην βαθμολόγηση πάτησα το "διαφωνώ".

Πολύ χρήσιμες οι ιστοσελίδες που μας παρουσίασες.

Σόρρυ για τις απουσίες, αλλά έχει πέσει αρκετή δουλειά και ο χρόνος περνά και δεν το καταλαβαίνω... κλαψ!

Καλό σου βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι είμαι totaly πηγμένος τελευταία (εργασίες σε Τσελφέ και Φασού- καταλαβαίνεις εσύ πόσο εύκολα μπορείς να μετατραπείς σε τιραμόλα για να ανταπεξέλθεις στα πνευματικά ανδραγαθήματα που ζητάνε) αλλά αποθήκευσα ένα- ένα όλα τα λινκ σου και με την πρώτη ευκαιριά θα τα δω διεξοδικά! Ευχαριστούμε! :)

ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε...

Πολύ καλές οι ιστοσελίδες που προτείνεις! Μ'αρέσουν γιατί έχουν και πειράματα κατάλληλα για το Δημοτικό. Εντελώς καλοπροαίρετα , θα ήθελα να σου πω ότι ο καθηγητής Κόκκοτας ονομάζεται Παναγιώτης και όχι Σταμάτης. Το ξέρω γιατί τον είχα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο και μάλιστα θεωρώ ότι έκανε και πολύ καλή δουλειά. Ειδικά η μέθοδος του εποικοδομητισμύ που μας δίδαξε είναι κάτι που προσπαθώ να εφαρμόζω,όταν διδάσκω Φυσική.

Xrysostomos είπε...

@astropeleki
μην ανησυχείς, το απουσιολόγιο έχει χαθεί!

@σαμμάνος
σε καλό θα βγουν τα ανδραγαθήματα, μόνο για αυτό μπορώ να διαβεβαιώσω...

@δυσλεκτικός δάσκαλος
Εχεις δίκιο! Το κείμενο της περιγραφής του site το είχα γράψει εδώ και καιρό και υπήρχε στον υπολογιστή μου. Δεν έχω ιδέα πως τα κατάφερα να κάνω τέτοιο (κωμικο?) λάθος. Το διορθώνω.

Συμφωνώ απόλυτα ότι ο Κόκκοτας έχει δώσει πολλά στη διδακτική των ΦΕ. Το γνωστό πράσινο βιβλίο άλλωστε, ανήκει στη βιβλιογραφία του παρόντος blog...

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πρόσκληση

fisherman είπε...

Κανεις πράγματι κάτι που μπορεί να βοηθήσει...μπράβο
Η γνώμε σου θα μας ήταν πολύ χρήσιμη
Αν θες δες το
www.efakeloi.bolgspot.gr
μπορεί να σου φανεί ενδιαφέρον

Τα δημοφιλεστερα μαθηματα